tirsdag, november 07, 2006

Holocaust-info.dk

Analyse af Holocaust-info.dk

Siden er skrevet af Mikkel Andersen (MA), og han kalder sig selv ”en amatør holocaust researcher”. Sidens formål er at tilbagevise revisionist holdninger. Primært med billeder. Men også med artikler taget fra forskellige kilder: New York Times, Jerusalem Post og diverse online nyhedsmedier. Disse artikler behandler primært omstændigheder vedrørende Holocaust: Overlevende, De forskellige lejre osv.

Siden indeholder omfattende billedgallerier af 5 lejre. Disse billeder er taget af MA og to andre, og er derfor ikke bundet af andre copyrights end ham. SÅ hvis man får lov af MA, vil billederne kunne bruges i undervisning. Desuden indeholder siden en statistik over antal døde (statistikkerne er taget fra ”The Destruction of the European Jews” af Raul Hillberg og ”The Final solution” af Gerald Reitlinger). Ved søgning via Google og amazon, er jeg kommet frem til at Hillbergs bog er et velanset værk, som stadig nyder stor respekt (http://www.history.ac.uk/reviews/reapp/lawsonT.html) , og selv har han været professor i politisk videnskab på Vermonts universitet. Dette giver de statistiske data en vis vægt, og derudfra mener jeg at Holocaust-infos brug af disse statistikker er velbegrundede.

Sidens opbygning er meget enkel, og derfor også meget overskuelig. Så navigering på siden er ikke et problem. MA har samlet en række links med tilhørende beskrivelse, så læseren ved hvad de forskellige links er der for. Dog skal det siges at en del af de links er brudte, og at siden de refererer til ikke eksisterer mere. Mens dette er uheldigt, mener jeg ikke det ødelægger billedet af en god hjemmeside, da de øvrige ting er i orden. Som materiale i folkeskolen skal man være sikker på klassens engelsk kundskaber, da hele siden (med meget få undtagelser) er på engelsk. En af de føromtalte links, henviser også til en italiensk side om gaskammer konstruktion af ”aktion Reinhardt” medlemmer, dette gør at den italienske side ikke kan bruges i folkeskolen, selvom der er ”gode billeder” på siden. Fordi billeder uden kontekst kan betyde hvad som helst.

Mht. antisemitisme, er der en fyldig oversættelse af filmen ”Der ewige Jude”, af Stig Hornshøj-Møller (SHM), som er Mag. Art i historie. Og der er en mængde materiale til brug i Gymnasiet (på Dansk). Men der er også Tyske og Engelske versioner af nogle få kapitler af SHMs bog: Førermyten. Plus en lang række foredrag og lektioner afholdt af SHM. Disse lektioner har meget lærde folk som modtagere (Yale og Millersville universiteterne), og vil derfor være meget tvivlsomme at bruge til undervisning af folkeskole elever. Medmindre man som lærer har behandlet dem først