mandag, november 06, 2006

Folkedrab.dk

Folkedrab.dk

Siden drives af Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), som dels er selvejende, dels støttes af udenrigsministeriet. Martin Mennecke er ansvarlig for siden. Når man googler ham kan man blandt andet finde ud af at han er Phd. Studerende hos DIIS, og på Christian-Albrächts universitet i Kiel. MM er involveret i en lang række projekter vedrørende folkedrab. Med baggrund deri anser jeg kilden for troværdig, da MM ved hvad han har med at gøre. Dog skal det nævnes at, i og med institutionen ikke er helt selvejende, kan der måske være vægtning af nogle materialer i forhold til andre pga. Politiske tabuer og/eller dagsordener. Hvis man er opmærksom derpå bør det ikke være et problem. Siden er henvendt til elever og lærere på ungdomsuddannelserne og har til formål at: ”tilbyde ungdomsuddannelserne et troværdigt og interessant materiale om folkedrab”. (fra siden ”om sitet”) Sidens layout er strømlinet og professionelt udført. Det er ikke et problem at finde rundt på siden, og det gør at dens målgruppe uden problemer vil kunne bruge den. Også uden opsyn.

Nu er det antisemitisme og holocaust vi er interesserede i, og Folkedrab.dk har en case vedrørende holocaust, så, klikker man på cases og holocaust, forefindes en samling sider der behandler dette. Disse berører kort hændelserne der førte til holocaust, samt en oversigt over hvad der skete efter anden verdenskrig: Nürnberg processen og revisionist synspunkterne. Derudover findes en liste over eksempler på bøger der kan bruges om emnet, disse angives med både titel, forfatter og udgivelses år. Og kan uden problemer findes på bibliotek.dk (de danske bibliotekers web portal). Klikkes på links findes en række emneopdelte links (over 20), med en kort beskrivelse af hvad man kan finde der. Hvis man bruger folkedrab.dk’s søgefunktion kan man finde materialer om antisemitisme som kan bruges i undervisningen.
Alt i alt, en professionelt udført side med relevante (troværdige) oplysninger.

Jeg ville nok ikke bruge siden i folkeskolen, da den jo selv hævder at være tilrettelagt til ungdomsuddannelserne. Hvis eleverne ikke skulle søge selv, kunne den godt bruges.